howto

How to: Een systeemkopie terugzetten op de computer

 

Laatste update: 18 October, 2009 10:31

Een Windows Complete PC Back-up systeemkopie bevat kopieën van je programma's, instellingen en data. Het is een image van je harde schijf/schijven waarmee je de inhoud van de computer kunt terugzetten als de vaste schijf of de hele computer niet meer naar behoren functioneert. Hoe je een Complete PC Back-up maakt lees je hier.

Let op! Als je de computer herstelt met een Complete PC Back-up image, is er sprake van een volledig herstel. Het is niet mogelijk afzonderlijke items terug te zetten. Alle huidige programma's, systeeminstellingen en bestanden worden overschreven!

  Gebruik deze methode als je een Vista installatieschijf hebt:

 1. Plaats de installatieschijf en start vervolgens de computer opnieuw.

  Als de computer niet opstart vanaf een CD of DVD moet je in de BIOS de opstartvolgorde aanpassen.
  Om in de BIOS te komen moet je tijdens het opstarten of een bepaalde toets drukken. Meestal is dit de F2 of de Del toets, let tijdens het opstarten op een vermelding als Press F2 to enter setup om uit te vinden welke toets je moet hebben. In de BIOS vind je vaak een tabblad Boot options of een soortgelijke vermelding, waar je de opstartvolgorde kunt instellen. Hier zet je de CD/DVD drive als eerste en dan de harde schijf waar Windows op geïnstalleerd staat. Als je dit gedaan hebt druk je op F10 en Y om de veranderingen op te slaan en herstart de PC vanaf de installatieschijf.

 2. Druk als dat wordt gevraagd op een toets.

 3. Kies de gewenste taalinstellingen en klik op Volgende.

 4. Klik op Uw computer herstellen.

 5. Selecteer het besturingssysteem dat je wilt herstellen en klik op Volgende

  • Als je een 64-bits systeem terugzet via een 32-bits Complete PC back-up of een 32-bits systeem via een 64-bits Complete PC back-up, hoeft je geen besturingssysteem te selecteren indien er meer dan één besturingssysteem is geïnstalleerd. Als er standaard een besturingssysteem wordt geselecteerd, kunt u de selectie opheffen door op een leeg gebied in het venster te klikken. Klik vervolgens op Volgende.

 6. Klik in het menu Systeemherstelopties op Windows Complete PC Restore en volg de instructies.

  • Plaats de laatste cd of dvd van de back-up wanneer dit wordt gevraagd.

  Gebruik deze methode als je geen Vista installatieschijf hebt:

 1. Start de computer opnieuw op.

 2. Als op de computer slechts één besturingssysteem is geïnstalleerd, drukt je meerdere malen op F8 terwijl de computer opnieuw wordt gestart. Je moet op de toets F8 drukken vóórdat het Windows logo wordt weergegeven. Als het Windows logo wordt weergegeven, moet je het opnieuw proberen.

 3. Als er meerdere besturingssystemen op de computer zijn geïnstalleerd, gebruik je de pijltoetsen om het besturingssysteem dat je wilt starten te markeren. Daarna drukt je op F8.

 4. Selecteer in het menu Geavanceerde opstartopties met de pijltjestoetsen De computer herstellen en druk op ENTER.

 5. Selecteer je toetsenbordindeling en klik op Volgende.

 6. Selecteer je gebruikersnaam, typ je wachtwoord en klik op OK.

 7. Klik in het menu Systeemherstelopties op Windows Complete PC Restore en volg de instructies.

 8. Bron: Windows Help.


Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op Bitsforums.nl
pijl2 Terug naar de How to-index