Veranderingen in WGA bekend gemaakt

Artikel door MW, op Wednesday, 15 October, 2008
Laatste update: 18 October, 2009 10:31

Het is al enige tijd bekend dat er met SP1 voor Vista een aantal veranderingen in WGA zouden komen. Nu is bekend gemaakt wat die veranderingen zijn.

Zo is de gereduceerde functionaliteit modus verdwenen, deze maakt plaats voor een aantal zogenaamde 'nag screens'. De gebruiker wordt op diverse manieren attent gemaakt op het feit dat een niet-legitieme versie van Vista wordt gebruikt. De achtergrond van de desktop wordt zwart en is niet aan te passen.

1

Gebruikers wordt na iedere inlog gemeld dat ze een legitieme versie van Vista aan moeten schaffen, en elk uur verschijnt er een pop-up met dezelfde boodschap.

1

Na installatie van SP1 zal het WGA-systeem regelmatig controleren of een legitieme versie van het besturingssysteem gebruikt wordt. Voor deze controles is geen actie van de gebruiker nodig; ze vinden op de achtergrond plaats.

Later deze maand brengt Microsoft een update uit waarna de gebruikers van een gepatchte illegale Vista een waarschuwing krijgen en de mogelijkheid om een geldige licentie aan te schaffen.

1

Op dit moment worden gebruikers van een gepatchte versie er alleen eenmalig op attent gemaakt dat zij een illegale versie gebruiken, de patches worden niet verwijderd. Het is echter niet uitgesloten dat dit in de toekomst echter wél gaat gebeuren.

(Bron en afbeeldingen: Windows Genuine Advantage Blog )

Artikel door M Weijers en M Veldhuis.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op Bitsforums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index