Is het einde van Windows in zicht?

Artikel door MW, op Wednesday, 15 October, 2008
Laatste update: 18 October, 2009 10:31

Op het internet gonst het van de geruchten over een heel nieuw soort besturingssysteem, waar Microsoft in het geheim aan zou werken, Midori genaamd. Volgens deze geruchten zou Midori een compleet nieuw soort windows logo OS moeten worden, opgebouwd uit componenten en voor een groot deel internet-gebaseerd zijn.

Midori zou voor een deel voortborduren op het Singularity onderzoeks project, waarin het internet centraal staat. Gezien de manier waarop de huidige Pc gebruikers hun computer gebruiken, lijkt dit een logische stap. Men wil overal en altijd kunnen beschikken over bijvoorbeeld persoonlijke bestanden en informatiebronnen en data kunnen aanspreken en delen. Midori's kernprincipe, 'concurrent computing', ofterwijl synchroon-, of parallelcomputeren zou dit mogelijk moeten maken.

De basis van Midori zou bestaan uit componenten, die onafhankelijk van elkaar werken en ook geen invloed op elkaars functioneren hebben. Dit zou moeten leiden tot een hoge stabiliteit en een minimale overhead. Op het laagste niveau heeft Midori twee aparte kernellagen; een microkernel dat hardware controleert en een kernellaag die de functionaliteit van het besturingssysteem verzorgt. Verdere functionaliteit wordt toegevoegd door de verschillende componenten.

Wanneer we dit nieuwe besturingssysteem kunnen verwachten is niet duidelijk, volgens Microsofts technical fellow Burton Smith is Midori slechts één van de vele onderzoeksprojecten van Microsoft.

Andere recente artikelen

pijl Patch Tuesday repareert 26 lekken
pijl Windows 7 blog gelanceerd
pijl Is 64-bit ineens gemeengoed?
pijl
Vista-haters genept

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op Bitsforums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index