Preview Search 4 beschikbaar   

Artikel door MW, op Wednesday, 15 October, 2008
Laatste update: 18 October, 2009 10:31

Het team dat verantwoordelijk is voor Windows Search, de zoekfunctie binnen Windows Vista, heeft een preview uitgebracht van versie 4. Deze is hier te downloaden, en bevat een aantal verbeteringen.

Zo zijn de meeste bugs die door Vista-gebruikers waren gemeld opgelost. Ook werkt de nieuwe versie, zelfs in de huidige preview-status, tot 33% sneller dan de originele Windows Search uit de Vista RTM.

De “Remote Index Discovery” voor het zoeken op aangekoppelde PC's is uitgebreid. Windows Search 4 kan gedeelde informatie op een ander computer in het netwerk vinden door gebruik te maken van een index op die computer.

Ook op de lokale PC maakt Windows Search gebruik van een index. Mocht er wat mis zijn met die index, kan de nieuwe versie van het programma door middel van “Rollback Recovery” terug naar de laatste goed werkende index. Hierdoor hoeft niet de hele index opnieuw te worden opgebouwd, maar hoeven slechts bestanden die sinds de laatste index zijn gemaakt/gewijzigd te worden toegevoegd.

Ook voor zakelijke gebruikers is een aantal verbeteringen aangebracht. Zo is de snelheid van het indexeren van Exchange in online-modus opgevoerd, is de ondersteuning voor groepsbeleid uitgebreid en verbeterd (beleid is nu per gebruiker in te stellen), en wordt EFS ondersteund. Hierdoor wordt het mogelijk te zoeken in versleutelde bestanden.

(Bron: Windows Vista Team Blog )

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op Bitsforums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index