Vista in de aanbieding

Artikel door MW, op Wednesday, 15 October, 2008
Laatste update: 18 October, 2009 10:31

Ongeveer tegelijk met de introductie van Service Pack 1 aanstaande Maart, verlaagt Microsoft in een groot aantal landen de prijs van Windows Vista. Het gaat hierbij om de retail-varianten van de volledige- en upgradeversies. De prijs van OEM-versies (geleverd bij nieuwe computers, en tegenwoordig ook “los” verkrijgbaar) blijft ongewijzigd.

Met deze prijsverlaging hoopt het bedrijf de losse verkoop van het besturingssysteem te stimuleren. De goede resultaten die Microsoft tot nu toe heeft geboekt met Vista zijn voor het grootste deel te danken aan de installatie van Vista op vrijwel alle PCs en laptops die nieuw verkocht worden.

Microsoft heeft in een aantal regio’s testen uitgevoerd met de prijsverlaging van Windows Vista. In die regio’s steeg de verkoop van “losse” versies, waarna dus is besloten tot een bredere aanpassing van het prijsbeleid.

Het overzicht van adviesprijzen, uitgegeven door Microsoft Nederland, ziet er als volgt uit:

Vista-versie

Type

Oude prijs

Nieuwe prijs

Business

Full

€ 409

€ 299

Basic

Upgrade

€ 129

€ 99

Basic

Full

€ 279

€ 189

Premium

Upgrade

€ 219,95

€ 119

Premium

Full

€ 329

€ 219

Ultimate

Upgrade

€ 369

€ 289

Ultimate

Full

€ 549

€ 309

 

De prijsverlaging verschilt overigens per regio. In Europa en de VS wordt de nadruk gelegd op de upgradeversies van Home Premium en Ultimate.

Ook de introductie van de verlaging is niet overal gelijk. Een aantal ketens, waaronder Amazon.com, zal Windows Vista door een gezamenlijke actie met Microsoft al eerder voor een lagere prijs verkopen.

(Bron: Tweakers.net )

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder op Bitsforums.nl

pijl2 Terug naar de Nieuws-index