prob

 

Pictogrammen in het systeemvak verschijnen niet

Laatste update: 18 October, 2009 10:31

Als je de computer hebt opgestart verschijnen sommige pictogrammen niet, bijvoorbeeld de pictogrammen voor Volume, Energie of Netwerk. Soms kun je deze opties ook niet meer aanvinken onder Eigenschappen van de Taakblak, tabblad Systeemvak, ze zijn dan grijs. Vaak verschijnen de pictogrammen wel als je uit- en dan weer inlogd.

Ook explorer.exe opnieuw opstarten kan helpen, klik op Startvsb, houdt de Crtl en Shift toetsen ingedrukt en klik op een leeg stukje in het Startmenu en klik op Verkenner afsluiten.

start_shift

De Taakbalk en je bureaubladpictogrammen verdwijnen nu. Druk nu op de CTRL+SHIFT+ESC toetsen om Taakbeheer te starten en klik op Nieuwe Taak. In het venster dat verschijnt type je explorer.exe. De Taakbalk en bureaublad- en systeemvakpictogrammen verschijnen weer.

Dit is echter wel een omslachtige methode. Een betere oplossing komt van collega MVP Ramesh Srinivasan. Hij heeft een Registerbestand gemaakt dat het probleem als het goed is helemaal oplost. Download trayicons.zip en pak het reg-bestand uit in Verkenner. Rechtklik nu op trayicons.reg en kies voor Samenvoegen, waarop de entries in het Register worden toegevoegd. Herstart je PC.

Bron: Winhelponline

Lost dit je probleem niet op, of heb je nog steeds vragen? We helpen je graag verder op Bitsforums.nl

pijl2 Terug naar de Probleemoplossing-index