prob

 

Windows Mail opnieuw instellen1

Laatste update: 18 October, 2009 10:31

Het opnieuw instellen van Windows Mail verhelpt de meest voorkomende problemen, zoals foutmeldingen en corruptie van WM bestanden.  
Voor het probleem met niet verwijderbare email in Postvak uit zie deze link

Email berichten veiligstellen

Om je email berichten veilig te stellen doe je het volgende:
Maak in je Gebruikersmap een nieuwe map aan, door op een leeg stukje in je gebruikersmap te klikken en te kiezen voor Nieuw > Map. Noem deze map bijvoorbeeld  Email.
Open Windows Mail en klik achtereenvolgens op Bestand  > Exporteren > Berichten.
In het volgende scherm kies je Windows Mail en dan Volgende.
Navigeer nu naar de map Email die je in je Gebruikersmap hebt aangemaakt. Let op, je kunt alleen exporteren naar een lege map!
In het volgende scherm kun je nu kiezen welke mappen je wilt exporteren. Wil je alles exporteren kies dan  Alle mappen. Na een klik op volgende worden de berichten geëxporteerd naar de map Email. Klik op Voltooien om de wizard af te sluiten.

Berichten importeren in Windows Mail na de herstelprocedure

Na het herstellen van Windows Mail kun je je berichten weer importeren via Bestand > Importeren > Berichten. Kies voor Windows Mail 7 en klik volgende. Navigeer naar de map Email die je in je Gebruikersmap hebt aangemaakt en klik volgende. Selecteer de mappen die je wilt importeren of selecteer Alle mappen. Na een klik op volgende worden je berichten geïmporteerd. Klik Voltooien om de wizard af te sluiten.
De geïmporteerde berichten vind je terug onder het kopje Geïmporteerde map. Van hier uit kun je ze terugslepen naar de originele mappen, waarnaa je de Geïmporteerde map kunt verwijderen.

Email accounts veiligstellen

Je kunt ook je emailaccounts veiligstellen zodat je niet alle accounts opnieuw hoeft in te stellen. Je kunt deze stap overslaan als je zelf je accounts weer wilt instellen of als je account corrupt is.
Maak in je gebruikersmap een nieuwe map aan, door op een leeg stukje in je gebruikersmap te klikken en te kiezen voor Nieuw > Map. Noem deze map bijvoorbeeld  Accounts.

Klik op Organiseren > Map- en Zoekopties > tabblad Weergave.
Zet een balletje bij  Verborgen bestanden en mappen weergeven.
Haal het vinkje weg  bij Extensies van bekende bestandtypen verbergen.

Navigeer nu naar de map C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Local\Microsoft\Windows Mail\Local Folders.
In de map Local Folders rechtsklik op het bestand account{letterennummercombinatie}.oeaccount en kies Kopieren.
Ga naar de map Accounts die je net aangemaakt hebt, klik op een leeg deel in de map en kies Plakken. (of druk op Ctrl+V) Als je meerdere accounts hebt, kunt je ze allemaal selecteren en in één keer kopieren en plakken naar de map Accounts. Je accountgegevens zijn nu veiliggesteld.

Accountinstellingen terugzetten na de herstelprocedure

Om je accountinstellingen terug te zetten, kopieer je de accounts terug naar de map C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Local\Microsoft\Windows Mail\Local Folders.

Windows Mail herstellen

Na de nodige voorbereidingen nu het echte werk, het herstellen van Windows Mail.
Sluit Windows Mail.
Open Taakbeheer door met rechts op de taakbalk te klikken en Taakbeheer te kiezen.
Zoek in het tabblad processen WinMail.exe, klik erop en klik op de knop Proces beëindigen.Staat WinMail.exe niet in het lijstje ga dan verder met de volgende stap.
Ga naar Start en in het zoekvlak type je regedit. Rechtsklik op Regedit en kies Uitvoeren als Administrator. In de Register Editor, navigeer naar de volgende sleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows Mail  en verwijder deze sleutel door er met rechts op te klikken en Verwijderen te kiezen. Bevestig deze aktie en sluit de register Editor.
Open nu een Verkennervenster en navigeer naar de map C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Local\Microsoft\Windows Mail
Selecteer de inhoud van de map met Ctrl+A en verwijder alle bestanden in de map Windows Mail. Let op, verwijder niet de map Windows Mail zelf!
Start nu de computer opnieuw op. Open Windows Mail, wacht tot het programma geladen is en sluit het dan. Nu worden alle mappen en registerverwijzingen weer opnieuw aangemaakt.
Na dit proces kun je via de boven beschreven methoden de emailbestanden en accountinstellingen weer terugzetten.

Verwante artikelen

pijlWindows Mail opstartscherm uitzetten
pijlOnverwijderbare email in Windows Mail
pijlOutlook Express berichten importeren in Windows Mail
pijlPowerpoint files direct openen in Windows Mail

Lost dit je probleem niet op, of heb je nog steeds vragen? We helpen je graag verder op Bitsforums.nl

pijl2 Terug naar de Probleemoplossing-index