VistaBits en Bobs archieflock

Je kunt de zoek functie hieronder gebruiken om het archief te doorzoeken.


powered by FreeFind

 

Laatste update: 30/10/07 22:00


 

Service Pack 1 NL beschikbaar

Posted on 16 April 2008 by M Veldhuis

We schreven het al vaker: de eerste release van Service Pack 1 Voor Windows Vista bevatte slechts 5 talen.

Vanaf nu is het SP echter ook beschikbaar in alle andere talen waarin Vista is verschenen. Dat betekent dus dat gebruikers van de Nederlandse versie hun systeem kunnen updaten.

Vooralsnog is Service Pack 1 in het Nederlands alleen beschikbaar via een handmatige Windows Update (Start -> Configuratiescherm -> Controleren op updates), of via het Download Center van Microsoft (klik hier voor de 64-bits versie). De download is fors, omdat het alle beschikbare talen bevat.

In een later stadium zal SP1 via “automatische updates” geïnstalleerd worden op systemen waarop het nog niet via de eerder genoemde methoden is geïnstalleerd.

(Bron: Windows Vista Team Blog)


 

Veranderingen aan de website

Posted on 10 April 2008 by Mamamegs

Na het forum onderhanden genomen te hebben is nu de site aan de beurt. De secties Tips en trucs, Downloads en Links hebben plaats gemaakt voor de nieuwe categorieën Tweaks en optimalistatie en Probleemoplossing. De reeds bestaande tips zijn hier in onderverdeeld. Ik hoop dat dit het overzicht ten goed komt, laat me weten wat je ervan vindt op het forum!


 

Voorbereidende updates opnieuw in Windows Update

Posted on 9 April 2008 by M Veldhuis

Zoals we eerder schreven heeft Microsoft een tijd geleden een aantal updates vrijgegeven ter voorbereiding op Service Pack 1. Talloze mensen hebben deze updates probleemloos geïnstalleerd. Voor een aantal mensen verliep het minder goed; hun computer kwam door 1 van de updates in een oneindige reboot-loop terecht. Een oplossing voor dat probleem is hier te vinden, en Microsoft heeft vrij snel na het bekend worden van het probleem de distributie van de update gestaakt.

Op het Microsoft Update Product Team Blog is te lezen dat men deze week weer is begonnen met de uitgifte van de geplaagde update. Voordat deze via Windows Update wordt geïnstalleerd wordt er eerst een fix geïnstalleerd. Deze zorgt ervoor dat het reboot-probleem niet meer optreedt.

Voor de duidelijkheid:

* Als de betreffende update (KB937287) zonder problemen op uw systeem is geïnstalleerd, is het niet nodig deze te de-installeren en opnieuw te installeren via Windows Update.

* De voorbereidende updates zijn alleen nodig als u Service Pack 1 via Windows Update wilt installeren. Ben u van plan het SP volledig te downloaden (de zgn. “stand-alone” versie), zijn deze updates geen vereiste.

Verder is er op het Windows Vista Team Blog te lezen dat Microsoft op schema ligt wat betreft SP1 voor de overige talen (de eerste release bevatte slechts 5 talen). Dat betekent dat deze versies, waaronder de Nederlandse versie, halverwege deze maand beschikbaar zullen zijn.

Op het vernieuwde VistaBits forum kunt u aangeven of u van plan bent Service Pack 1 te installeren zodra deze beschikbaar is. Gebruikt u daarvoor onze poll, waar u eventueel ook uw keuze toe kunt lichten.


1

 

Ons vernieuwde forum is nu online!                        

Posted on 5 April 2008 by Mamamegs en M Veldhuis

Vol trots willen we jullie laten weten dat het vernieuwde VistaBits forum nu online is. We hebben het forum nu in eigen beheer en op onze eigen server draaien. We zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het ons weten op het forum!

 

Preview Search 4 beschikbaar                           

Posted on 2 April 2008 by M Veldhuis

Het team dat verantwoordelijk is voor Windows Search, de zoekfunctie binnen Windows Vista, heeft een preview uitgebracht van versie 4. Deze is hier te downloaden, en bevat een aantal verbeteringen.

Zo zijn de meeste bugs die door Vista-gebruikers waren gemeld opgelost. Ook werkt de nieuwe versie, zelfs in de huidige preview-status, tot 33% sneller dan de originele Windows Search uit de Vista RTM. Lees meer...


 

Vista in de aanbieding                            

Posted on 29 Februari 2008 by M Veldhuis

Ongeveer tegelijk met de introductie van Service Pack 1 aanstaande Maart, verlaagt Microsoft in een groot aantal landen de prijs van Windows Vista. Het gaat hierbij om de retail-varianten van de volledige- en upgradeversies. De prijs van OEM-versies (geleverd bij nieuwe computers, en tegenwoordig ook “los” verkrijgbaar) blijft ongewijzigd.
Lees meer...


 

Veranderingen in WGA bekend gemaakt                             

Posted on 22 Februari 2008

Het is al enige tijd bekend dat er met SP1 voor Vista een aantal veranderingen in WGA zouden komen. Nu is bekend gemaakt wat die veranderingen zijn.

Zo is de gereduceerde functionaliteit modus verdwenen, deze maakt plaats voor een aantal zogenaamde 'nag screens'... Lees meer...


 

Vista SP1 bereikt Release to Manufacturing status

Posted on 4 Februari 2008 by M Veldhuis

Na een periode van testen met beta’s en Release Candidates is de definitieve versie van Service Pack 1 voor Windows Vista klaar. Het SP heeft vandaag de status RTM (Release To Manufacturing) bereikt.

OEM-partners van Microsoft kunnen nu PCs gaan maken waarop Vista met SP1 voorgeïnstalleerd wordt. Ook zal Microsoft beginnen met het produceren van Vista-DVDs met SP1, die vanaf een van de komende maanden in de winkel zullen liggen.

Het Service Pack is nog niet gelijk verkrijgbaar via Windows Update of op de website van Microsoft. Tijdens de beta-periode zijn problemen aan het licht gekomen met de installatieprocedure van een klein aantal drivers voor randapparatuur. Fabrikanten krijgen nog even de tijd om deze drivers aan te passen.

Vanaf half Maart zal het SP beschikbaar zijn via Windows Update, in de talen Engels, Frans, Spaans, Duits en Japans. Dat geldt voor systemen waarop geen van de eerder genoemde probleem-drivers wordt aangetroffen. Staan die wel op het systeem, zal Windows Update het SP niet aanbieden. Gebruikers die het toch willen installeren, kunnen het dan downloaden van het Downloadcentrum op de website van Microsoft.

Vanaf medio April wordt het SP meegenomen in de automatische updates. Ook hier geldt weer dat systemen met de genoemde probleem-drivers overgeslagen worden. Nieuwe versies van de drivers zullen ook via “automatische updates” geïnstalleerd worden, waarna de blokkade op het installeren van SP1 vervalt.

Het Service Pack voor de overige talen gaat in April “RTM”.

(Bron: Windows Vista Team Blog )


 

Vista’s Service Pack 1 op 4 Februari?

Posted on 2 Februari 2008

Volgens de website Tech Arp bereikt Vista’s Service Pack 1 aanstaande maandag het RTM status. Dit zou betekenen dat Microsoft netjes op schema ligt. Het Service Pack wordt in 2 zogenaamde ‘waves’ uitgegeven; eerst is wave 0 aan de beurt dat de talen Engels, Frans, Duits, Spaans en Japans omvat, daarna ongeveer twee weken later wave 1, dat de rest van de talen omvat.

We zullen komende maandag zien of Tech Arp het bij het rechte eind heeft. 

Updates ter voorbereiding op SP1

Posted on 9 Januari 2008 by M Veldhuis

Sinds gisteren, de tweede dinsdag van de maand, is er weer een aantal updates voor Windows Vista beschikbaar via Windows Update. Naast de gebruikelijke “Malicious Software Removal Tool” en een aantal updates voor compatibiliteit, betrouwbaarheid en prestatie, is er voor Vista  Enterprise en Ultimate nog een update.  KB935509 past de bootloader op deze systemen aan, zodat het mogelijk wordt het aanstaande Service Pack 1 te installeren (en eventueel te de-installeren) op systemen die gebruik maken va de schijfcoderings-tool BitLocker. Deze tool is alleen beschikbaar voor de 2 genoemde versies van Vista.

Service Pack 1 staat gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar. Voordat het verschijnt, komt Microsoft binnenkort met nog 2 updates die het systeem voorbereiden op het SP. Deze updates zullen beschikbaar zijn voor alle versies van Vista, en zijn noodzakelijk om SP1 en toekomstige updates probleemloos te installeren.

(Bron: Windows Vista Team Blog )


 

Release Candidate Vista servicepack 1 beschikbaar

Posted on 12 December 2007 by M Veldhuis

Zoals eerder aangekondigd heeft Microsoft een Release Candidate van Service Pack 1 voor Windows Vista vrijgegeven. SP1 RC is in 36 talen beschikbaar, waaronder het Nederlands, en is hier te krijgen.

Installatie via Windows Update is ook mogelijk, maar daarvoor zijn een aantal extra handelingen noodzakelijk. Op deze pagina wordt de installatieprocedure via WU uitgebreid besproken.


 

Preview Release nieuwe betrouwbaarheids update

Posted on 12 December 2007 by M Veldhuis

Microsoft heeft een nieuwe betrouwbaarheidsupdate voor Windows Vista vrijgegeven. Het gaat om een "preview release", die niet via Windows Update te krijgen is. Na evaluatie van de preview fase zal de definitieve versie van de update via Windows Update vrijgegeven worden.

Update KB943899, die hier gedownload kan worden, lost de volgende problemen op:

· Fout "Stop 0x000000A0" als het systeem in slaapstand wordt gezet.

· Fout "Stop 0x0000009f" als het systeem in sluimer- of slaapstand wordt gezet, of uit sluimer- of slaapstand wordt gehaald. Dit probleem doet zich voor op systemen met een draadloze netwerkverbinding.

· De harde schijf wordt niet stilgezet na een periode van inactiviteit.

Verder kan deze update de prestaties verbeteren bij handelingen waarbij grote schijfactiviteit plaatsvindt. Het maken van bepaalde kopieën, en het verplaatsen van sommige grote bestanden, kunnen tot 15% sneller zijn na installatie van deze update.

(Bron: forum op NeoWin. )

 


 

Microsoft: "OneCare verandert niet stiekem instellingen"

Posted on 30 Oktober 2007 by M Veldhuis

Microsoft ontkent dat de installatie van zijn OneCare software de instellingen van Windows Update aanpast, zonder de gebruiker daarvan op de hoogte te stellen. Lees meer...


 

Microsofts OneCare verandert automatische update instelling

Posted on 26 Oktober 2007 by M Veldhuis

Een aantal gebruikers van Windows XP en Windows Vista kwam onlangs voor een onaangename verrassing te staan, toen bleek dat door Microsoft vrijgegeven updates ongevraagd waren geinstalleerd. Lees meer...


 

Nieuwe Language Packs beschikbaar

Posted on 24 Oktober 2007 by M Veldhuis

Bezitters van de Ultimate versie van Windows Vista kunnen gebruik maken van language packs. Met deze packs is de taal van de gebruikersinterface van Vista eenvoudig om te zetten naar een andere. Lees meer...


Microsoft heeft op 1 oktober opnieuw vier stabiliteits updates uitgebracht. Het gaat hier om KB941600, KB941649, KB941651 en KB941229. Lees meer...


Grote server storing Genuine Advantage zorgt voor paniek.

Posted on 25 Augustus 2007

Onder gebruikers van zowel Vista als XP is paniek ontstaan nadat mensen hun legale software als illegaal zagen bestempeld, nadat ze de WGA check hadden gedaan om een update van de support website van Microsoft te downloaden. Oorzaak blijkt een storing in de WGA server. Microsoft hoopt het probleem binnen enkele dagen opgelost te hebben en raadt mensen aan om na 28 Augustus hun kopie van Vista of XP opnieuw te valideren.

Update 26 Aug 10:00: Inmiddels lijkt Microsoft de WGA server weer aan de praat te hebben. Als illegaal bestempelde systemen zijn na validatie gewoon weer legaal. Ook functies als ReadyBoost en de Aero interface werken na validatie weer.


Microsoft brengt hotfix uit voor niet verwijderbare email.

Posted on 25 Augustus 2007

Wie de diverse MS forums een beetje volgt weet ongetwijfeld dat zo'n beetje iedereen die Windows Mail gebruikt
wel een mailtje in de outbox heeft staan dat zich niet laat verwijderen. Microsoft heeft eindelijk een hotfix uitgebracht, waarmee het mogelijk wordt om die mailtjes te deleten. Zie ook deze link.

 

 

Realtek AC'97 en HD Audio codecs

Posted on 30 Juni 2007

Realtek heeft 28 Juni nieuwe audio codecs uitgebracht voor AC'97 en HD audio chips. realtek
Klik hier voor AC'97 32- en 64 bit.
Klik hier voor HD Audio 32- en 64 bit.

 


 

Opvolger voor Vista gepland voor 2009

Posted on 15 Juni 2007
vienna

Volgens de vice president van de afdeling ontwikkeling van Microsofts Windows Core Operating System Divisie heeft Microsoft de opvolger voor Windows Vista, codenaam Vienna, gepland voor eind 2009. En dat is opmerkelijk te noemen, omdat de ontwikkeling van Vista in totaal negen jaar in beslag heeft genomen. We zullen in de komende maanden ongetwijfeld meer horen over Vienna.

 

 


 

Microsoft komt met vier kritieke patches

Posted on 10 Juni 2007

Microsoft geeft volgende week met spoed vier kritieke beveiligingsupdates vrij. De softwaregigant maakte bekend dat de updates bedoeld zijn voor Internet Explorer,winmail Windows XP en Windows Mail.

De updates, die 12 juni beschikbaar komen, hebben de status 'kritiek' meegekregen, de belangrijkste kwalificatie binnen het beveiligingssysteem van Microsoft. Ook voor Windows Vista worden belangrijke updates vrijgegeven.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat voor het nieuwe platform een speciale beveiligingsupdate moet worden uitgevoerd.
Volgens de aankondiging zullen de updates gericht zijn op de versies 5.01, 6 en 7 van Internet Explorer. Daarnaast komt er een patch voor Outlook Express en Windows Mail voor Vista. Ook voor Windows XP service pack 2 komt een kritieke update.

Vorige week werd nog bekend dat een hacker vier ernstige lekken in de laatste versies van Explorer en Firefox had gevonden.

Bron: NU.nl


 

ForceWare 158.24 WHQL

Posted on 3 Juni 2007

NVIDIA heeft weer een nieuwe ForceWare versie uitgebracht, versie 158.24
Hier vind je de 32-bit versie en hier de 64-bit versie. Lees voor het installeren
deze instructies, maar gebruik de downloadlink onderin alléén als je een engelstalige Vista hebt!
De bovenstaande links zijn voor de International Version.

nvidia

 

 

 


 

De koffietafel van Microsoft

Posted on 1 Juni 2007
Als je altijd al gedroomd hebt van een 'Startrek' huis, dan vind je deze koffietafel vast het einde!
De interactieve tafel is ontwikkelt door Microsoft en is in feite een touchscreen computer.
Vergeet de muis en het keyboard maar, deze computer vraagt om een 'hands-on' aanpak.

Bètaversie Vista gaat elke 2 uur rebooten

Posted on 28 Mei 2007

Indien je volgende maand nog steeds de bètaversie van Windows Vista gebruikt dan heeft Microsoft een "leuke" verrassing voor je in petto. vista-goedkoop.jpg

Microsoft wil dat alle gebruikers van de betaversie op 31 mei aanstaande hun versie upgraden naar een betaalde versie. Wanneer je dit niet uit vrije wil doet dan gaat Microsoft je gewoon net zo lang pesten tot je het wel doet.

Op 31 mei zal de bètaversie van Vista niet gewoon in een afgeslankte versie blijven werken zoals het geval is bij de bètaversie van Office 2007. Microsoft heeft beperkingen in de bètaversie ingebouwd waardoor je PC iedere twee uur opnieuw opstart. En het "leuke" is dat wanneer het systeem zichzelf afsluit om opnieuw op te starten, je van Microsoft niet de mogelijkheid krijgt om je data eerst op te slaan en je dus niet opgeslagen data gewoon kwijt bent. Je bent gewaarschuwd!

Microsoft hoopt met deze beperking dat je de bètaversie na 31 mei alleen nog gebruikt om in sessies van maximaal twee uur je data van je computer af te halen. Het is na die datum niet meer de bedoeling dat je er nog extra data opzet.

Bron: ZDnet, VistaInfo


 

Windows Live Mail opvolger voor Outlook Express en Windows Mail

Posted on 22  Mei 2007

Na de introductie van Windows Live Hotmail in 36 landen eerder deze maand, zal Microsoft in de komende weken een desktop email cliënt introduceren onder de naam Windows Live Mail Bèta. Deze zal gratis te downloaden zijn voor consumenten en wordt de opvolger van Outlook Express en Vista’s Windows Mail.

Windows Live Mail Bèta is vooralsnog alleen beschikbaar in de volgende landen: Verenigde Staten, Groot Brittannië, Duitsland, Spanje, Italië, Brazilië, Japan, Frankrijk, China, Canada, en Australië.

Bronnen: Microsoft Press, Windows Live Mail Bèta

Met dank aan G.J. Oomens


 

Beveiligingsupdate van IE7 leidt tot problemen

Posted on 20  Mei 2007
ie7

Gebruikers van Internet Explorer 7 kunnen problemen ondervinden bij het openen van de browser nadat een beveiligingsupdate is geïnstalleerd. Microsoft biedt twee oplossingen.

Door de mei-update van de softwarebeveiliging van Internet Explorer 7 kunnen sommige gebruikers de browser niet meer openen. Microsoft meldt dat het probleem zich voornamelijk voordoet op computers die draaien op het besturingsprogramma Vista en waar de map met tijdelijke internetbestanden door de gebruiker handmatig is verplaatst naar een andere locatie.

Als na de beveiligingsupdate IE 7 wordt opgestart, opent een beveiligingswaarschuwing met de vraag om het bestand "navcancl" op te slaan. Zodra de gebruiker het dialoogvenster sluit, kan hij Internet Explorer 7 niet meer openen. De oorzaak hiervan ligt volgens de softwaregigant in de ontoereikende rechten van de verplaatste map Tijdelijke Internetbestanden. Deskundigen raden aan deze map terug te plaatsen naar zijn oorspronkelijke locatie. Een andere optie is om de rechten van de verplaatste map Tijdelijke Internetbestanden aan te passen naar "Full Controle Allow".

Ook onder Windows XP SP2 en Windows Server 2003 kan het euvel zich voordoen, maar dan alleen als de map Tijdelijke Internetbestanden in zijn geheel is verwijderd of als de rechten voor deze map zijn veranderd.

Meer informatie over dit probleem is te vinden op http://support.microsoft.com/kb/937409.

Bron: PCM


 

Bezoek van de FAQman

Posted on 4 Mei 2007

Gisteren heeft VistaBits een bezoekje gehad van John Vanderaart, beter bekend als de FAQman van het blad Computer Idee. Zijn commentaar? "Een hele leuke website over het omgaan met Windows Vista!" Maar of hij echt goed gekeken heeft? Vragen en antwoorden vind je volgens hem niet op deze site: "Natuurlijk geen vragen en antwoorden, want daarvoor gaan de mensen – overigens massaal – naar een andere website: 'www.faqman.nl' natuurlijk :-)"  Bespeur ik hier enige jaloezie en vooral eigenbelang? Bovendien is mijn opmerking ook danig veranderd, dit zijn mijn woorden: "Ik je column in CiD 10 vraag je je af of mensen wel warm lopen voor Vista, omdat er nog maar weinig vragen binnenkomen.
Misschien komt dit wel omdat op de meeste vragen het antwoord op mijn site te vinden is!
" Een beetje plagen natuurlijk, maar goed, daar moet hij ook tegen kunnen. ;-)

faqman


 

TuneUp Utilities nu ook voor Vista

Posted on 27 April 2007

TuneUp heeft eindelijk een versie die geschikt is voor Vista. Een 30-dagen trial versie vind je hier.

tuneup

 

 


 

Yod'm 3D desktop kubus

Posted on 24 April 2007

Altijd al extra bureaublad ruimte gewild? Yod'm 3D geeft je vier bureaubladen op een draaibare kubus, die Linux bezitters vast wel bekend voorkomt.

Yod'm 3D

 


 

Uitbreiding voor DreamScene

Posted on 9 April 2007

Stardock, de maker van o.a. WindowBlinds, heeft een uitbreiding gemaakt voor Vista's DreamScene, DeskScapes genaamd. Hiermee kun je prachtige bewegende achtergronden op je bureaublad zetten. Op de website vind je een enorme keuze aan zogenaamde 'Dreams', gemaakt door DreamScene enthousiastelingen. DreamScene is uitsluitend beschikbaar voor bezitters van Vista Ultimate, als 'Ultimate Extra'.

dreamscene

Een aantal voorbeelden van 'Dreams'

 

© 2007 www.vistabits.nl